Ελλάδα

Ξεσπά ο Καλλιάνος για τον πατέρα του: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους – Θα τους πάω μέχρι τέλους»

Ο Γιάννης Καλλιάνος καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη, να πει τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους για τη βοήθεια που του ζήτησε για τον πατέρα του. Νέα ανακοίνωση από τον γιατρό που τον είχε αναλάβει.

Ο Γιάννης Καλλιάνος ξεσπάει για τον θάνατο του πατέρα του. ο οποίος, όπως λέει έφυγε άδικα καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αδιαφόρησαν στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Μιλώντας στον Ant1 ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στον λάθος τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τον πατέρα του οι γιατροί στο Αττικόν.

«Μου έλεγε οτι είναι εξαιρετικά καλά ο πατέρας μου και οι εξετάσεις του. Έχω τα μηνύματα όλα. Μου έλεγε ότι όλα πάνε καλά ενώ ο πατέρας μου είχε κορεσμό 60%».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν ήξερα ποιον να πάρω. Ο ιατρός που τον παρακολουθούσε δεν μου έδινε καμία σημασία, μου έλεγε ότι όλα πάνε εξαιρετικά».

Μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος μίλησε με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον παρακάλεσε να βοηθήσει προκειμένου να καταφέρει να ζήσει ο πατέρας του.

«Εκλιπαρούσα στον τηλέφωνο τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει κάτι για τον πατέρα μου. Πήρε τηλέφωνο το νοσοκομείο και μου είπε ότι έχει γίνει ιατρικό συμβούλιο και ο πατέρας μου πάει εξαιρετικά καλά» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος ενώ έκανε έκκληση στον Άδωνι Γεωργιάδη να βγει και να επιβεβαιώσει όσα έγιναν.

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Όσοι πήραν ελαφρά την περίπτωση του πατέρα μου, θα λογοδοτήσουν. Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί», ανέφερε παράλληλα.

«Εχω κρατήσει μηνύματα που μου έχουν έρθει για τον γιατρό που χειρούργησε τον πατέρα μου, που λένε ότι τους βάζουν μέσα και τους κόβουν χέρια και πόδια».

Παράλληλα σημείωσε πως τον πήραν τηλέφωνο τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη.

Η απάντηση του γιατρού του νοσοκομείου: Αν τον διασωληνώναμε χωρίς ένδειξη θα ήταν αδύνατη η αποσωλήνωσή του

Με ανακοίνωσή του μέσω δικηγόρου του, ο γιατρός του Αττικόν ο οποίος κούραρε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αναφέρει ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες όπως όριζε το πρωτόκολλο και επισημαίνει ότι η γρήγορη επιδείνωση της υγείας του ασθενούς δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου.

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου.

Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς.

Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».