ΔιάφοραΕνδιαφέροντα

«Θα δώσω στο μωρό μου το επώνυμο του πρώην συζύγου μου παρόλο που δεν είναι ο πατέρας»

Η 29χρονη προσέλκυσε πλήθος σχολίων στο Reddit. Αποκάλυψε ότι έμεινε έγκυος από τον πρώην σύντροφό της, προτού η σχέση τους καταρρεύσει. Παρόλα αυτά, η γυναίκα δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει την εγκυμοσύνη.

Τα σχέδιά της να δώσει στο παιδί της το όνομα του πρώην συζύγου της αποκάλυψε η έγκυος γυναίκα της ιστορίας και δίχασε τους αναγνώστες. Η 29χρονη γυναίκα προκάλεσε καταιγισμό σχολίων στο Reddit, αποκαλύπτοντας τις λεπτομέρειες. Εξήγησε πως έμεινε έγκυος απ’ τον πρώην σύντροφό της, παρόλο που εκείνος είχε κάνει αγγειεκτομή, προτού η σχέση τους διαλυθεί.

Παρόλα αυτά, η γυναίκα που δεν αναφέρει τ’ όνομά της, θέλει να γεννήσει το παιδί και να του δώσει το όνομα του πρώην συζύγου της, ειδικά απ’ τη στιγμή που έχουν μαζί ακόμη ένα παιδί. Σε πρόσφατη ανάρτησή της έγραφε: «Πόσο περίεργο θα ήταν να δώσω στο παιδί που θα γεννήσω μόνη μου, το όνομα του πρώην συζύγου μου;»

Με ειλικρίνεια, η γυναίκα έγραψε: «Έμεινα έγκυος από τον πρώην αρραβωνιαστικό μου και ύστερα εκείνος έκοψε κάθε επικοινωνία μαζί μου. Είχε κάνει αγγειεκτομή έτσι και εγώ δεν έπαιρνα αντισύλληψη».

«Θεωρείτε ότι το παιδί πρέπει να πάρει το όνομα του πρώην συζύγου μου;»

«Τις τελευταίες ημέρες, προσπάθησε να με αναγκάσει να κάνω έκτρωση, αλλά όταν αρνήθηκα, έκοψε την επικοινωνία μαζί μου. Δεν ξέρω τι είδους αγγειεκτομή έκανε. Αυτό είναι το μόνο που μου είπε».

Η γυναίκα συμπλήρωσε: «Ανυπομονώ να γεννήσω αυτό το παιδί. Είμαι χωρισμένη, έχω ένα παιδί από προηγούμενο γάμο και έχω διατηρήσει το όνομα του πρώην συζύγου μου. Το παιδί μας είχε ήδη το όνομά του και έτσι, δεν το άλλαξα. Τώρα που περιμένω το δεύτερο παιδί μου, και έχοντας αλλάξει το δικό μου όνομα, τι να κάνω; Είναι βέβαιο ότι ο πατέρας δεν θ’ ανακατευτεί. Θα ήταν παράλογο να του δώσω τ’ όνομα ενός άλλου άνδρα; Δεν θέλω να του δώσω το πατρικό μου, αφού ούτε ο πατέρας μου με βοήθησε πουθενά. Πολύ καιρό πριν, είχα ρωτήσει τον πρώην άνδρα μου αν θα μπορούσα να κάνω μόνη μου ένα παιδί και μού απάντησε ότι δεν έχει πρόβλημα. Το είχα πει αστειευόμενη, αλλά πλέον ακούγεται σαν σκληρή ειρωνεία. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αισθάνεται τώρα. Τι σκέφτεστε; Επίσης, δεν ξέρω πώς μπορεί να το πάρουν οι μέλλουσες σύντροφοι του πρώην μου». Η γυναίκα, σε αδιέξοδο, έγραψε: «Δεν έχω πρόβλημα ν’ αναθρέψω ένα παιδί, και ήδη έχω αναπτύξει συναισθήματα».

“Δεν ήμουν εγώ εκείνη που εγκατέλειψε τον γάμο μας”

Εξηγώντας περισσότερο στα σχόλια, είπε ότι η ίδια και ο πρώην σύζυγός της ήταν παντρεμένοι επί έξι χρόνια, συμπληρώνοντας: «Θα ήθελα να δώσω τ’ όνομά του ακόμη και από ευγένεια. Συν τοις άλλοις, δεν ήμουν εγώ αυτή που εγκατέλειψε τον γάμο μας. Με απάτησε όσο ήταν υπηρεσία εκτός πόλης. Αποφάσισαν να μείνουν μαζί και έτσι ο γάμος μας έληξε. Τώρα, έχει πολλά παιδιά, με διαφορετικές γυναίκες. Αν θέλετε πιστέψτε με, έχω προσπαθήσει πολύ με όλους μου τους συντρόφους, μιας και ήταν οι μόνοι άνθρωποι που είχα στη ζωή μου. Δεν έκανα επιπόλαιες και βιαστικές σχέσεις. Τώρα πλέον, το όνομα του πρώην συζύγου μου, είναι και δικό μου, δεν είναι ότι το διάλεξα τυχαία μία μέρα. Έχω τ’ όνομά του για περισσότερο από μία δεκαετία, και είναι σε όλα μου τα πτυχία, πιστοποιητικά, τα διπλώματα. Δεν το κάνω από γινάτι, Δεν περίμενα όμως και ποτέ, ότι ο άνδρας που περίμενα ότι θα περάσω τη ζωή μου μαζί του, θα με εγκατέλειπε. Ήμασταν μαζί για χρόνια, δεν περίμενα να γίνει κάτι τέτοιο».

Συνεχίζει: «Ο κύριος λόγος που διάλεξα ν’ αλλάξω το επίθετό μου, ήταν επειδή ήθελα να έχω το ίδιο επίθετο με την κόρη μου. Το ξέρω ότι είναι λίγο περίεργο αλλά έτσι ήθελα. «Πώς θα εξηγήσω την κατάσταση στο παιδί που θα γεννήσω; ‘Θα του πω: ο πατέρας σου δεν ήθελε ν’ αναλάβει την ευθύνη να σε μεγαλώσει και το έκανα μόνη μου. Έχεις το ίδιο όνομα μ’ εμένα και την αδελφή σου που σ’ αγαπάμε πολύ’».

«Είναι κρίμα που ο μπαμπάς δεν είχε την ευκαιρία να δει πόσο υπέροχο παιδί είσαι». Δεν νομίζω ν’ ακούγεται σωστό κάτι τέτοιο. Ο πρώην αρραβωνιαστικός μου, ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει καμία σχέση με το παιδί και, προτού κόψει την επικοινωνία μαζί μου, έγινε ιδιαίτερα σκληρός».

Η ανάρτηση σύντομα κατακλύστηκε από σχόλια με τα οποία οι αναγνώστες ήθελαν να την επιβεβαιώσουν ότι καλά κάνει που θα κρατήσει το όνομα του πρώην συζύγου της, αφού είναι και το δικό της. Ένας αναγνώστης έγραψε: «Είναι τ’ όνομά σου. Δεν υιοθέτησες ξανά το πατρικό σου, οπότε είναι ουσιαστικά, το όνομά σου, πράγμα που σημαίνει ότι το παιδί σου θα έχει το δικό σου όνομα. Μην αναφέρεις τον πρώην άντρα σου στο πιστοποιητικό γέννησής του».

Ένας άλλος σχολίασε: «Νομικά, είναι το επίθετό σου. Αυτό είναι το επίσημο όνομά σου για το κράτος». «Απαλλάξου από οποιαδήποτε ανησυχία σου, δεν δίνεις στο παιδί το όνομα του πρώην συζύγου σου, του δίνεις το επίθετό σου».

«Εξακολουθεί να είναι το επίθετό σου, άρα αν δεν χρησιμοποιείς το δικό σου επώνυμο, τότε ποιο; Σε καμία περίπτωση δεν θα δώσεις στο παιδί σου το όνομα του τύπου που έχει σταματήσει να επικοινωνεί μαζί σου».

«Προσωπικά το βρίσκω κάπως περίεργο, δεν θα σου πω ψέματα. Όμως, πρόκειται για το δικό σου επώνυμο, οπότε είναι σωστό», ομολόγησε ένας ακόμη, ενώ ακόμη ένας αναγνώστης σχολίασε: «Δεν είναι το όνομα ενός άλλου άντρα -είναι τ’ όνομά σου. Έχεις το απόλυτο δικαίωμα να χρησιμοποιείς το όνομα αυτό, όπως κάθε ένας που έχει γεννηθεί ή αποκτήσει νόμιμα το επώνυμό του».

«Εγώ λέω να δώσεις στο παιδί σου το όνομα του πρώην συζύγου σου -και το δικό σου, ακόμη και αν ξαναπαντρευτείς. Τελεία και παύλα».

«Έχεις κάθε νόμιμο δικαίωμα να το χρησιμοποιείς. Μπορείς να ενημερώσεις, αν θέλεις, τον πρώην άντρα σου και αν φέρει αντίρρηση να του θυμίσεις ότι είναι και το δικό σου επώνυμο (άλλωστε, δεν μπορείς να δώσεις στο παιδί σου το όνομα κάποιου που σου έχει πει ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση)».

«Εγώ έχω το ίδιο επίθετο με την μητέρα μου και τις αδερφές μου. Εγώ και οι αδερφές μου είμαστε από άλλον πατέρα αλλά δεν ήταν καθόλου περίεργο, ενώ διευκόλυνε τη ζωή της μητέρας μου», σημείωσε μία άλλη αναγνώστρια.

Η αντίθετη πλευρά
Στον αντίποδα, ορισμένοι χρήστες του Reddit, δεν συμφωνούσαν με την ιδέα της γυναίκας να δώσει στο παιδί που θα γεννήσει τ’ όνομα του πρώην συζύγου της.

Μία γυναίκα μοιράστηκε τη δική της εμπειρία: «Έδωσα στον μεσαίο μου γιο το όνομα του τωρινού μου άντρα (που δεν είναι ο βιολογικός του πατέρας) και όχι το πατρικό μου επειδή ήθελα να έχει το ίδιο όνομα μ’ εμένα και τον άλλο μου γιο».

Κάποιος άλλος είπε: «Μην το κάνεις, θα μπερδέψεις τους πάντες, και το μωρό μαζί. Θα καταλήξεις ν’ απαντάς στο ίδιο ερώτημα για το υπόλοιπο της ζωής σου και ίσως επηρεάσεις τη φήμη του πρώην άντρα σου».

«Μπορεί ο κόσμος να πιστέψει ότι ο πρώην άντρας σου είναι παλιάνθρωπος ή ότι προτιμά το πρώτο του παιδί. Μπορεί επίσης, το παιδί που θα γεννηθεί να το συνδυάσει και να πιστέψει ότι ο πρώην άντρας σου είναι ο πατέρας του, και να πληγωθεί επειδή δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση με το μεγαλύτερό σας παιδί. Η απόφαση είναι δική σου, απλά δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο».

«Είναι πολύ περίεργο, εκτός αν ο πρώην άντρας σου δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μίλησέ του και επιδίωξε να έχεις μία σίγουρη απάντηση».

«Μην σκέφτεσαι τις μελλοντικές συντρόφους του πρώην άντρα σου. Δεν είναι δική τους απόφαση, δεν υπάρχουν καν ακόμη. Μίλησέ του και δες τι θα γίνει. Έχει δικαίωμα να έχει άποψη, αφού πρόκειται για το επίθετό του».