ΕλλάδαΠερίεργα

Τους «χώρισε» η ΔΕΗ: Ζευγάρι τσακώθηκε για το κλιματιστικό, μόλις είδε το λογαριασμό ο άντρας την έπιασε από το λαιμό

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην συζύγου της και εμφανίστηκε στο Αυτόφωρο για να καταθέσει, φορώντας κολάρο.

Άγριος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα σε ένα πρώην ζευγάρι στην πόλη του Βόλου με αφορμή έναν λογαριασμό ρεύματος.

Όπως αναφέρει το gegonota.news, η γυναίκα κατέθεσε μήνυση εναντίον του πρώην συζύγου της και στο Αυτόφωρο εμφανίστηκε για να καταθέσει, με κολάρο.

Όπως κατήγγειλε, ο πρώην σύντροφός της την έπιασε από το λαιμό, την έσυρε στην αυλή και την χτύπησε πάνω σε στα συσσωρευμένα για τον χειμώνα ξύλα, απειλώντας την ταυτόχρονα πως «θα γίνει δολοφονία».

Το πρώην ζευγάρι διαμένει σε διπλοκατοικία και το ρολόι του ρεύματος είναι στο όνομα της συζύγου, που δήλωσε ότι πληρώνει και το λογαριασμό.

Στοιχεία σοκ – 2.746 γυναίκες και 44 άνδρες πήραν panic button σε έναν χρόνο

Τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα περιστατικά της ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας προκαλούν έντονη ανησυχία.

Τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα από τις 23 Μαρτίου 2023 έως και τις 30 Ιουνίου 2024, γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που εγγράφηκαν στην εφαρμογή panic button ανέρχονται στις 2.746 ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι και 44 άνδρες έκαναν χρήση της εφαρμογής.

Αποκαλυπτικό είναι το δεδομένο ότι μόνο το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιουλίου καταγράφηκαν 176 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και πραγματοποιήθηκαν 119 συλλήψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Οι κλήσεις που δέχτηκε το 100 έφτασαν τις 263, ενώ σε 41 περιπτώσεις εγκαταστάθηκε το panic button.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Ιουλίου, σημειώθηκε η 8η γυναικοκτονία μέσα στο 2024, με θύμα την 36χρονη Αρετή, στην Αμφιλοχία, όπου ένας 43χρονος άνδρας σκότωσε την εν διαστάσει 36χρονη σύζυγό του και έπειτα αυτοκτόνησε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται όλο και περισσότερα περιστατικά στα οποία θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι άνδρες.