Ελλάδα

«Συναγερμός» από Γιάννη Καλλιάνο: Ξεκινάει σφοδρή κακοκαιρία με βροχές & καταιγίδες – Αυτές οι περιοχές στο “κόκκινο”

 


Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένονται την Τρίτη (23/7)

Σημαντική μεταβολή στον καιρό προβλέπεται για την Τρίτη, 23 Ιουλίου, με αναμενόμενες μπόρες, βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Αυτά τα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Αντίθετα, στα παράκτια μέρη της Πελοποννήσου και στο Αιγαίο, ο καιρός θα είναι πιο ευνοϊκός, με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-38 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 34-36 στα βόρεια, στους 36-38 στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές ενώ στα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 35-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 4-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέει βοριάς όπου θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένονται βροχοπτώσεις στα βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 27 και 38 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ στον Σαρωνικό και 5-6 μποφόρ στον νότιο Ευβοϊκό.

Στη Θεσσαλονίκη, από το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες και βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες στα πιο ορεινά τμήματα.

Η αστάθεια θα συνεχίσει και την Πέμπτη, όπου θα σημειωθούν και πάλι μπόρες.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο