Ελλάδα

Ανακοινώθηκε η οριστική απόφαση – Ανατροπή: Αυτοί θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 


Ανακοινώθηκε η οριστική απόφαση για τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη οι δύο αθλητές που θα έχουν την μεγάλη τιμή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι τελικά οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες που είχαν ακουστεί ως πιθανοί υποψήφιοι σημαιοφόροι σημειώνεται πως ο Μίλτος Τεντόγλου είχε αρνηθεί για λόγους ανωτέρας βίας, καθώς το αγώνισμά του (άλμα εις μήκος) είναι τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που ισχύει και για την Κατερίνα Στεφανίδη, αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ.

Επίσης, δεν προχώρησε η «υποψηφιότητα» της Μαρίας Σάκκαρη, μιας εκ των κορυφαίων τενιστριών στον κόσμο, το όνομα της οποίας είχε εμφανιστεί φαβορί τις προηγούμενες ημέρες, μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει ήδη υπάρξει σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας στο Τόκιο, μαζί με την Άννα Κορακάκη ως χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο στα αγωνίσματά τους, ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος για το Παρίσι.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους».