Ελλάδα

Κεφαλονιά: Συγκινεί η μητέρα του 20χρονου Benjamin – «Με μεγάλη θλίψη και ραγισμένη καρδιά…»

Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια του 20χρονου Benjamin, από τη Νότια Αφρική, που εντοπίστηκε νεκρός στη παραλία Πάλιουρας, στην Κεφαλονιά, όπου είχε πάει για μπάνιο.

Το σώμα του βρέθηκε 17 ώρες μετά από έναν δύτη, αφού δυνάμεις του Λιμενικού και ιδιώτες «χτένισαν» την θαλάσσια περιοχή. Ο ίδιος, που εργαζόταν σε καταμαράν πλοίο, είχε πει στο πλήρωμα ότι θα πήγαινε για μπάνιο, για να εξερευνήσει τα καθαρά νερά της περιοχής.

Οι ώρες περνούσαν και ο αλλοδαπός κυβερνήτης του πλοίου προσπαθούσε να τον εντοπίσει, μα δεν έβρισκε κανένα του σημάδι. Έτσι, στις 18:00 τηλεφωνεί στις Λιμενικές Αρχές, όπου και δηλώνει την εξαφάνιση του Benjamin. Άμεσα, δυνάμεις σπεύδουν στο πλοίο, με την προανάκριση και τις έρευνες να ξεκινούν.

«Με μεγάλη θλίψη και ραγισμένη καρδιά…»

Η μητέρα του 20χρονου, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, ανέβασε μια συγκινητική ανάρτηση στην οποία γράφει ότι, «με μεγάλη θλίψη και ραγισμένη καρδιά επιβεβαιώνω ότι το σώμα του γιου μου βρέθηκε εκεί όπου ήταν αγκυροβολημένο το σκάφος. Θέλω να ευχαριστήσω κάθε άτομο για τα μηνύματα, τις κοινοποιήσεις, τις συνδέσεις, την προσφορά βοήθειας».

«Δεν υπήρχαν κύματα»

«Από όταν μάθαμε για την εξαφάνιση όλοι σπεύσαμε να βοηθήσουμε. Ιδιώτες, επαγγελματίες ψαράδες αλλά και δύτης. Οργώσαμε την θάλασσα στο σημείο που μας υπέδειξε ο κυβερνήτης μήπως και βρούμε κάποιο σημάδι. Ακόμα και την νύχτα δεν σταματήσαμε. Φυσικά, συνέδραμαν και δυνάμεις του Λιμενικού, αλλά και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού», ανέφερε στο enikos.gr ο δήμαρχος Σάμης, Παναγής Δρακουλογκώνας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες το μεσημέρι στην παραλία του Πάλιουρα ήταν ιδανικές για κολύμπι, χωρίς να χαρακτηρίζονται διόλου επικίνδυνες για τους λουόμενους που απολάμβαναν το μπάνιο τους. «Η παραλία δεν είναι “άγρια”, έχει άμμο και λίγες πέτρες. Δεν έπνεαν και δυνατοί άνεμοι ώστε να υπάρχουν κύματα και φόβος παράσυρσης», συμπλήρωσε ο κ. Δρακουλογκώνας.

Τα σενάρια που εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, δύο σενάρια εξετάζονται για την αιτία θανάτου του 20χρονου. Το ένα είναι ότι πνίγηκε, παρά το γεγονός ότι φέρεται να ήξερε καλό κολύμπι και το δεύτερο είναι να είχε χτυπήσει σε κάποιο βράχο, να ζαλίστηκε και να μην μπορούσε να επανέλθει.

Σε κάθε περίπτωση, η διενέργεια νεκροψία – νεκροτομής που έχει ήδη διαταχθεί θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου.

«Έχουμε βυθιστεί στη θλίψη»

Η τοπική κοινωνία της Σάμης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχει «βυθιστεί στην θλίψη». «Εδώ είμαστε μια μικρή κοινωνία και η είδηση θανάτου ενός 20χρονου παιδιού με αυτόν τον τρόπο μας έχει όλους συγκλονίσει. Μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να σώζαμε το παλικάρι», πρόσθεσε ο κ. Δρακουλογκώνας.