Κόσμος

Τραγωδία: Κατολίσθηση με δεκάδες νεκρούς – Παρέσυρε δύο λεωφορεία (video)

Τραγωδία σημειώθηκε στο Νεπάλ, με τουλάχιστον 66 αγνοούμενους, όταν δύο λεωφορεία παρασύρθηκαν από κατολίσθηση, καταλήγοντας από τον αυτοκινητόδρομο σε ένα φουσκωμένο ποτάμι, σήμερα το πρωί (12/7), σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών.

«Δύο λεωφορεία, το ένα με 24 επιβάτες και το άλλο με 42 παρασύρθηκαν εξαιτίας κατολίσθησης στον ποταμό Τρισούλι», δήλωσε ο Χίμα Νανάντα Μπουσάλ, αξιωματούχος στην περιφέρεια Τσίτουαν.

Όπως αναφέρει το Associated Press, διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν τα λεωφορεία αλλά η συνεχής βροχόπτωση δυσχεραίνει τις προσπάθειες διάσωσης.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι κατολισθήσεις σε πολλά σημεία έχουν μπλοκάρει τη διαδρομή που οδηγεί στην περιοχή, όπως δήλωσε ο Μπουσάλ.

Επιπλέον διασώστες και δυνάμεις ασφαλείας έχουν σταλεί στην περιοχή για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Μπορεί να είχαν επιβιβαστεί κι άλλοι στη διαδρομή

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο ένα λεωφορείο επέβαιναν 24 άτομα και στο άλλο 42 όταν παρασύρθηκαν από τόνους χώματος και βράχων γύρω στις 3 π.μ. κοντά στο Σιμαλτάλ, περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντού.

Παρ’ όλα αυτά, ο Μπουσάλ τον οποίο επικαλείται το AP δήλωσε ότι ενδέχεται στα λεωφορεία να επέβαιναν περισσότεροι καθώς θα μπορούσαν να έχουν επιβιβαστεί κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Σε μια κοντινή τοποθεσία στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, ένα λεωφορείο ανατράπηκε από κατολίσθηση, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός. Δεν ήταν σαφές αν υπήρχαν άλλα θύματα, είπε ο ίδιος.

Η περίοδος των μουσώνων που αρχίζει τον Ιούνιο και τελειώνει τον Σεπτέμβριο φέρνει έντονες βροχοπτώσεις στο Νεπάλ, προκαλώντας συχνά κατολισθήσεις στη χώρα των Ιμαλαΐων που καλύπτεται ως επί το πλείστον από βουνά.