Ελλάδα

Ο υπ αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Αυστραλία είναι Έλληνας – Αμοιβή 123000 ευρώ δίνει η Αστυνομία

Ο νο1 καταζητούμενος στην Αυστραλία είναι Έλληνας και η Αστυνομία της Αυστραλίας που βρίσκεται στην Ελλάδα για να τον εντοπίσει δίνει αμοιβή 123.000 ευρώ σε όποιον έχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του

Υπ’ αριθμον ένα καταζητούμενος στην Αυστραλία είναι Έλληνας και πρόκειται για τον Τζέιμς Δαλαμάγκα με την Αστυνομία της Αυστραλίας να πιστεύει 25 χρόνια μετά ότι ίσως κρύβεται στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα βρίσκεται κλιμάκιο της ομοσπονδιακής Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσει τον Δαλαμάγκα.

Ο Δαλαμάγκας κατηγορείται ότι τον Απρίλιο του 1999 κατά τη διάρκεια καβγά σε νυχτερινό κέντρο του Σίδνεϋ σκότωσε τον επίσης Έλληνα ομογενή Γιώργο Γιαννόπουλο.

Ο Άντονι Μπράουν από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας αναφέρει: «Λάβαμε πληροφορίες ακόμα και την περασμένη εβδομάδα για κάποιο άτομο που μπορεί να μοιάζει με τον Δαλαμάγκα. Αστυνομικές πληροφορίες και στοιχεία από τους πολίτες στην Αυστραλία και εδώ στην Ελλάδα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να βρίσκεται εδώ.

Φέτος τον Απρίλιο η ποινική δίωξη σε βάρος του παύει λόγω συμπλήρωσης 25ετίας με την Αστυνομία της Αυστραλίας να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό του.

«Υπάρχει αμοιβή 200.000 δολαρίων Αυστραλίας που αντιστοιχεί περίπου σε 123.000 ευρώ για οποιονδήποτε έχει πληροφορίες που μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη του Δαλαμάγκα.», λέει Αστυνομικός από την Αυστραλία που βρίσκεται στη χώρα μας.

Η αδερφή του θύματος, Τούλα Γιαννοπούλου μίλησε στον ΣΚΑΪ «Ο αδερφός μου αν μπορούσε να βοηθήσει όλο τον κόσμο θα το έκανε και γι’ αυτό βρίσκεται εκεί που βρίσκεται σήμερα επειδή πήγε να βοηθήσει.