Ελλάδα

Κακοκαιρία: Έρχεται σαρωτικό δεύτερο κύμα – Φόβος μετεωρόλογου για «εκρηκτικές» καταστάσεις

 


Καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγή πεπονιών σε περιοχή της Κοζάνης – Σήμα κινδύνου για τις επόμενες ώρες από τον Γιώργο Τσατραφύλλια 

Με κομμένη την ανάσα αναμένουν πολλές περιοχές της χώρας το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας, καθώς πολύ ανησυχητικά είναι τα μετεωρολογικά μοντέλα και οι παρατηρήσεις από το δορυφόρο.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η αυτοτελής Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καλώντας τις υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

Η Κέρκυρα έχει τεθεί σε επιφυλακή, ενώ προβλήματα με την κακοκαιρία υπάρχουν και στο νησί των Οθωνών το οποίο έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Όπως αναφέρει το corfupress.com, σύμφωνα με όσα είπε η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου το απόγευμα στην εκπομπή Update, οι δορυφορικές παρατηρήσεις δείχνουν ένα πολύ ανησυχητικό μέτωπο το οποίο κατευθύνεται στο βόρειο Ιόνιο και το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην επιφάνεια της θάλασσας και ξεπερνούν τους 29 με 30 βαθμούς…

Οι τελευταίες εκτιμήσεις φαίνεται πως θα επιβεβαιώσουν της προβλέψεις των προηγούμενων ημερών που έκαναν λόγο για ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας το απόγευμα προς βράδυ της σημερινής ημέρας (Δευτέρας).

Οι αρχές πολιτικής προστασίας απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς επίσης και να αποφεύγουν το μπάνιο στη θάλασσα και την παραμονή στις παραλίες.