Ελλάδα

Ο καιρός… τρελάθηκε, έρχεται καλοκαίρι: Που θα φτάσει τους 30 βαθμούς κελσίου, η πρόγνωση Αρναούτογλου

Καλοκαιρινός καιρός θα επικρατήσει, τις επόμενες ημέρες, στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, αφού όπως προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου, έρχονται 30αρια.

Καλοκαιρινός καιρός από σήμερα, στη χώρα μας

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, λόγω μιας «πολύ θερμής γλώσσας» που έρχεται από τη Λιβύη, σήμερα, Τετάρτη, θα είναι αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας στη νότια Ελλάδα.

Το πολύ θερμό ρεύμα που θα βρεθεί πάνω από τη νότια Ελλάδα, το επόμενο 24ωρο, δεν αποκλείεται να εκτοξεύσει τον υδράργυρο στη βόρεια Κρήτη και στους 29-30 βαθμούς Κελσίου, ίσως και λίγο παραπάνω πολύ τοπικά, υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, που σημειώνει ότι θα υπάρχει και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Αύριο, Πέμπτη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή, στην ενδοχώρα, το θερμόμετρο θα δείξει 24-25 βαθμούς.

«Το Σάββατο θα έχουμε αρκετά 25άρια. Την Κυριακή θα πρέπει να μιλάμε για 26-27, τοπικά και 28 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και κοντά στους 25-26 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα. Καμία σχέση δηλαδή με τις θερμοκρασίες που αναλογούν για την περίοδο που διανύουμε», επεσήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Καλοκαιρινό καιρό προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Όσον αφορά την Πρωταπριλιά, ο Σάκης Αρναούτογλου εκτιμάει ότι το θερμόμετρο δεν αποκλείεται να φτάσει και λίγο πάνω από τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Όλα τούμπα μετά το «καλοκαιράκι» – Πότε έχουμε σοβαρή μεταβολή του καιρού

Καλοκαιρινός καιρός θα επικρατήσει σήμερα, Τρίτη, σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με προβλέψεις που έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγος του OPEN, η ημέρα ξεκινάει με καλές καιρικές συνθήκες, όμως, κάνει ψύχρα ιδιαίτερα προς την Κεντρική και Βόρεια Ηπειρωτική χώρα, αλλά και στην Αττική.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης “διατηρείται ο ήπιος καιρός και σήμερα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες το μεσημέρι, αν και θα βγει αστάθεια το απόγευμα, στα ηπειρωτικά, αλλά και το βράδυ προς το βορειοδυτικό Αιγαίο. Σύντομη μεταβολή του καιρού αύριο και από Πέμπτη ξανά καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες τηρουμένων πάντα των αναλογιών σε σχέση με το μήνα που διανύουμε. Απολαμβάνουμε αυτή την καλοσύνη του καιρού, γιατί στο τελευταίο δεκαήμερο οι πιθανότητες δίνουν έντονη κακοκαιρία και με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου το ζούμε τώρα”.

Καλοκαιρινός καιρός όλη την εβδομάδα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε ότι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου δεν αναμένεται αλλαγή στον καιρό, ωστόσο δεν αποκλείεται κακοκαιρία στο τελευταίο δεκαήμερο. Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος του Open ανέφερε πως προς το παρόν τα στοιχεία δείχνουν πως το τελευταίο 10ήμερο του Οκτώβρη θα μας επισκεφθεί μία σημαντική, κατά πάσα πιθανότητα, κακοκαιρία. «Ενδείξεις για σοβαρή μεταβολή του καιρού το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου» ανέφερε.