Uncategorized

Μπουνıές και κλωτσıές μεταξύ Μητροπολίτη και Αρχιμανδρίτη μέσα στην εκκλησία

Ένα επεισόδιο μεταξύ ενός Αρχιμανδρίτη και ενός Μητροπολίτη συνέβη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είναι υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όλα συνέβησαν χθες το απόγευμα και αποτυπώνονται σε βίντεο, φαίνεται ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, πρώην Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να εισέρχεται στο ναό για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, όπως φαίνεται στο βίντεο, εμφανίζεται ένα δεύτερο πρόσωπο, ο Μέγας Κατηχητής, Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος, ο οποίος άρχισε απροειδοποίητα να επιτίθεται με γρονθοκοπή στον Μητροπολίτη.

Ο νεωκόρος επιχείρησε να διαχωρίσει τους δύο ιερείς, καταφέρνοντας το εν καιρώ, μετά από εκλάμψεις προσβολών στα τουρκικά εντός του ιερού ναού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ιερείς είχαν μια προσωπική διαμάχη για θέματα εκκλησιαστικής υπηρεσίας, την οποία, δυστυχώς, επέλεξαν να επιλύσουν εντός του ναού, χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι η ακάλυπτη συμπεριφορά τους καταγραφόταν από τις κάμερες.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος προτίμησε την ακολουθία να διεξάγεται στις 3 μ.μ, ενώ ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας πρότεινε στις 4 μ.μ. Την περασμένη εβδομάδα, ο Μητροπολίτης, αγνοώντας τη σχετική ανακοίνωση για τις 3 το μεσημέρι, εμφανίστηκε μια ώρα αργότερα και απευθυνόμενος στον αρχιμανδρίτη, του είπε: «Χρύσανθε, δεν θα σε χρειαστώ, μπορείς να φύγεις». Τότε, ο Αρχιμανδρίτης «έχασε τα λογικά του» και επιτέθηκε με γροθιές στον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας κατέθεσε άμεσα μήνυση εναντίον του Αρχιμανδρίτη Χρύσανθου, ο οποίος εξακολουθεί να αναζητείται από την τουρκική αστυνομία. Οι δύο άνδρες φέρεται να είχαν παλαιότερες διαμάχες για διάφορα θέματα και έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο Πατριαρχείο.

Δείτε το βίντεο