Media

Ματούλα Ζαμάνη: Η ηλικία, η καταγωγή, οι σχέσεις, η μέρα που την έμαθε όλη η Ελλάδα και η απόφαση να μετακομίσει στην Αμοργό

Για την Ματούλα Ζαμάνη γίνεται εκτενής συζήτηση σήμερα, με τα νέα να διαδίδονται γρήγορα μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, διαδικτυακών πηγών και κοινωνικών δικτύων.

 

 

Αντίκτυπος της Ματούλας Ζαμάνη στη Μουσική Σκηνή: Αντιδράσεις και Σχολιασμός

Η εντυπωσιακή της κίνηση κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συναυλίας στο Θέατρο Βράχων, όπου αποφάσισε να απομακρύνει τη μπλούζα της επί σκηνής, έχει προκαλέσει ποικιλία αντιδράσεων που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, κατά την ερμηνεία του κομματιού «Μιλώ για σένα», η Ματούλα Ζαμάνη έκανε μια ξαφνική παύση και απευθυνόμενη στο κοινό, εξέφρασε: «Αθήνα, αυτό είναι αγάπη, αυτό είναι καυ…, αυτό είναι κατανόηση, αυτό είναι συνεννόηση». Αμέσως μετά, με αποφασιστικότητα, έβγαλε τη μαύρη μπλούζα που φορούσε και την πέταξε στο ενθουσιώδες πλήθος, το οποίο συνέχισε να χειροκροτεί και να πανηγυρίζει, ενώ εκείνη αποχώρησε από τη σκηνή.

Advertisement

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πράξη αυτή της τραγουδίστριας πυροδότησε μια σειρά από κριτικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως στο Twitter, όπου αρκετοί χρήστες εξέφρασαν απόψεις που δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικές.

Δείτε παρακάτω τις σχετικές αναρτήσεις:

Advertisement

Αντιδράσεις γνωστών παρουσιαστών

Κατερίνα Καινούργιου

Το πρωί της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στην εκπομπή «Super Κατερίνα» προβλήθηκαν κάποια από τα αρνητικά σχόλια που έγραψαν για τη Ματούλα Ζαμάνη χρήστες του διαδικτύου.

Κατόπιν, η Κατερίνα Καινούργιου ξέσπασε με όσα άκουγε, κάνοντας λόγο για ντροπή.

«Μπλιαχ, μπλιαχ για αυτά τα σχόλια. Αηδία. Τα σχόλια είναι ντροπή, είναι τραγωδία. Βέβαια εγώ έχω τεράστια αδυναμία στη Ματούλα Ζαμάνη. Μου αρέσει πολύ η στάση ζωής της, η μουσική της, όσες συνεντεύξεις έχω δει. Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λέει. Ακόμη και να μη σου αρέσει αυτό που βλέπεις, αυτά τα σχόλια είναι αισχρά. Και να μη σου αρέσει, πρέπει να βγάλεις όλη αυτή τη χυδαιότητα;», είπε η Κατερίνα Καινούργιου.

Γρηγόρης Αρναούτογλου

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το ζήτημα αυτό, συζητώντας το με τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του στο Sfera Radio, και υποστήριξε τη τραγουδίστρια, η οποία έχει αντιμετωπίσει σφοδρή κριτική.

«Οι μισές γυναίκες που θα είχαν ένα πιο αθλητικό σώμα θα έλεγαν “οκ δεν έγινε και τίποτα να βγάλει η Βανδή το μπλουζάκι της”. Η κοπέλα αυτή έβγαλε την μπλούζα της και την θαύμασα. Υποκλίνομαι. “Ματούλα δεν σε έχω γνωρίσει, ελπίζω να βρεθούμε κάποια στιγμή. Μπράβο ρε κορίτσι μου, μπράβο που δεν κόμπλαρες”. Μακάρι τελικά ο σχολιασμός να είναι επειδή έβγαλε την μπλούζα και όχι επειδή μπορεί να έχει λίγα παραπάνω κιλά από κάποια καλλιτέχνιδα που έχουμε δει σε σκηνές να κάνει κάτι αντίστοιχο», είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο ραδιόφωνο.

Ζαφείρης Μελάς

Ο Ζαφείρης Μελάς, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την εκπομπή «Πρωινό», εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το περιστατικό.

«Δε συμφωνώ με την κοπέλα, ξέρω ότι είναι μια πολύ καλή τραγουδίστρια αλλά, στο βωμό της επιτυχίας και του χρήματος… Δε ξέρω. Αυτά τα πράγματα τώρα για ποιο λόγο τα κάνουν; Δε μπορώ να καταλάβω. Δε μπορεί μια σοβαρή και παχουλούτσικη κοπέλα να τα κάνει αυτά. Εντάξει είπαμε, στον βωμό της επιτυχίας και του χρήματος τα κάνουμε όλα» ανέφερε αρχικά ο Ζαφείρης Μελάς.

«Αν αυτό που έκανε πιστεύει ότι θα της δώσει μεγάλη επιτυχία, καλά έκανε. Δε συμφωνώ. Ήταν λάθος. Δεν ήταν σε ένα prive χώρο για να το κάνει. Ήταν σε ένα δημόσιο χώρο, σε μια συναυλία που βλέπανε χιλιάδες άνθρωποι. Είναι ντροπή. Δε σέβονται. Ίσως τρελάθηκαν κιόλας, δε ξέρω. Δυστυχώς δε σεβόμαστε τον κόσμο που μας αγαπάει και έρχεται να μας παρακολουθήσει. Να βγω εγώ τώρα, 100 κιλά, γυμνός στην πίστα, δε θα μου πετάξουν ντομάτες; Φυσικό είναι. Όσο καλά και να τραγουδάω. Τώρα αν αυτή η κοπέλα το έκανε για να υποτιμήσει τα μανεκέν και να πει ότι κι αυτή είναι ένα μανεκέν χοντρό, τι να πω…» πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

Γιώργος Λιάγκας

Ο Γιώργος Λιάγκας υπογράμμισε ότι η ερμηνεύτρια έχει το δικαίωμα να προβαίνει σε οποιαδήποτε κίνηση επιθυμεί, ωστόσο προσωπικά δεν του άρεσε αισθητικά αυτή η ενέργεια.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Το αισθητικά αποδεχτό ή μη αποδεχτό είναι προσωπικό ζήτημα για τον καθένα. Δηλαδή, η αισθητική και τα όριά της ο καθένας τις έχει για τον εαυτό του. Είναι δικαίωμά της να πετάξει τη μπλούζα, προφανώς δεν έχει να κάνει με τα παραπάνω κιλά ή λιγότερα κιλά, όμως το αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει είναι δικό μου θέμα. Κι εμένα αισθητικά δεν μου αρέσει. Όμως σε καμία περίπτωση δεν έχω πρόβλημα με τα παραπάνω κιλά γιατί κι εγώ έχω ή με το ότι πέταξε τη μπλούζα και με πειράζει το γυμνό. Αισθητικά, ναι. Δε μου αρέσει να βγάζει κάποιος τη μπλούζα πάνω στη σκηνή, όποιος κι αν είναι».

Ματούλα Ζαμάνη: Μια Πολυτάλαντη Καλλιτέχνιδα με Ιδιαίτερη Παρουσία στη Μουσική Σκηνή

Η Ματούλα Ζαμάνη, γεννημένη στις 31 Οκτωβρίου 1981, είναι σήμερα 42 ετών και είναι μία πολυτάλαντη τραγουδίστρια και συνθέτρια, επικεντρωμένη στην παραδοσιακή και έντεχνη μουσική. Η καταγωγή της είναι μισή από την Παναγία Τρικάλων και μισή από το Μέτσοβο.

Η γνωστή καλλιτέχνιδα έχει καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στη μουσική σκηνή, όχι μόνο μέσα από τις εκφραστικές της ερμηνείες αλλά και μέσω του αυθεντικού χαρακτήρα που αποπνέει. Με χαρακτηριστικές κινήσεις που πολλές φορές προκαλούν εντύπωση, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα της ελληνικής μουσικής.

Ανάμεσα στις σημαντικές της συνεργασίες περιλαμβάνονται καλλιτέχνες όπως η Μάρθα Φριντζήλα και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, καθώς και η “Ορχήστρα του δρόμου”, με την οποία έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα όπως οι “The Burger Project”, καθώς και με τους καλλιτέχνες Γιώτα Νέγκα, Ντιλέκ Κοτς και Κωστή Μαραβέγια.

Το 2012, η Ματούλα Ζαμάνη βρέθηκε στο Βερολίνο για μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων. Εκεί, συνάντησε τυχαία τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε ένα διπλανό εστιατόριο. Η αντίδρασή της όταν πληροφορήθηκε την παρουσία του έγινε αντικείμενο εκτενούς συζήτησης, καθώς η φράση της «Μας ξεφτιλίσατε, μας καταντήσατε» προκάλεσε αίσθηση και αναπαράχθηκε ευρέως σε όλα τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα.

Ματούλα Ζαμάνη: Η νέα ζωή στην Αμοργό, η συνεργασία με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και η φιλοζωική δράση

Η Ματούλα Ζαμάνη  κατάγεται από την  Παναγία Καλαμπάκας Τρικάλων και το Μέτσοβο.Είδε το φως της ζωής στις 31 Οκτωβρίου 1981.

Της: Έπη Τρίμη

Ασχολείται με την έντεχνη και την παραδοσιακή μουσική και έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με σημαντικούς συνθέτες της αποκαλούμενης έντεχνης μουσικής σκηνής, όπως για παράδειγμα με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου. Απ’ όταν πρωτοεμφανίστηκε στο τραγούδι, η Ματούλα Ζαμάνη ξεχώρισε για το μπρίο, τον αυθορμητισμό και τον ακομπλεξάριστο τρόπο που μπλέκει στο ρεπερτόριό της ήχους λαϊκούς, παραδοσιακούς, ροκ ή ακόμα και ποπ. Η Ματούλα ανήκει στους καλλιτέχνες που κάνει τις δικές της παραγωγές καθώς δεν θέλει να βρίσκεται σε κάποια δισκογραφική εταιρεία.

Είμαι τυχερή που ζω μόνιμα στην Αμοργό

«Πριν από τρία χρόνια πήρα την απόφαση να ζήσω εδώ μόνιμα. Στην Αθήνα πλέον έρχομαι κυρίως για να δω τους ανθρώπους που αγαπώ, για πρόβες και μουσικούλα. Είναι λίγο μεγάλο το ταξίδι και υπάρχουν διάφορες δυσκολίες, αλλά η ποιότητα ζωής και η απλότητα που έχει αυτό το νησί δεν έχει καμία σχέση με την Αθήνα. Η Αμοργός πλέον έχει γίνει το σπίτι μου. Το χειμώνα είναι ήσυχα. Τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά, αλλά η ομορφιά οργιάζει. Φέτος, από τον Οκτώβρη, έκανα πεζοπορία, μαθήματα κεραμικής, βουτιές στη θάλασσα, έγραψα τραγούδια με φίλους, έπαιξα επιτραπέζια, διάβασα πολύ και είδα άπειρες ταινίες. Όταν είναι εδώ 21:30, είναι σαν είναι 2:30 τη νύχτα στην Αθήνα. Μου αρέσει αυτή η ηρεμία, αλλά και η τρικυμία της θάλασσας. Οι εικόνες είναι μαγικές και τις μοιράζομαι με τα τραγούδια που γράφω. Μπορεί να μου λείπει η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και το βαφτιστήρι μου, αλλά εδώ είμαι περισσότερο ο εαυτός μου. Αισθάνομαι τυχερή που ζω στην Αμοργό και θα το ξανάκανα χίλιες φορές» αναφέρει η Ματούλα Ζαμάνη στο ethnos.gr.

Η ζωή της Γιαννούλας της Κουλουρούς έγινε τραγούδι από τη Ματούλα Ζαμάνη

Ένα τραγούδι για τη ζωή της Γιαννούλας της Κολουρού έγραψε και ερμήνευσε η Ματούλα Ζαμάνη. Πρόκειται για την ιστορία της πιο διάσημης γυναίκας της Πατρινής Αποκριάς την οποία «συνόδευε» ένα αμφιλεγόμενο έθιμο που προκάλεσε ντόρο και αντιδράσεις. Μάλιστα, μετά τις έντονες περυσινές αντιδράσεις δόθηκε τέλος στο έθιμο, το οποίο φέτος θα αντικατασταθεί από τον γάμο του Καραγκιόζη.

Πρόκειται για ένα βάρβαρο έθιμο διαπόμπευσης ενός ατόμου που έπασχε όσο ζούσε από ψυχική νόσο. Το δρώμενο της αναπαράστασης – παρωδίας του γάμου της Γιαννούλας τελείται, με διακοπές, από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 την Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα.

Η Γιαννούλα η κουλουρού, ήρθε και με βρήκε τυχαία ένα χειμωνιάτικο μεσημέρι, πέρυσι τον Γενάρη στην Καλαμαριά. Μόλις διάβασα την ιστορία, συγκλονίστηκα· πήρα την κιθάρα, έγραψα κατευθείαν και ενορχήστρωσα το τραγούδι. Βασικά ένιωθα ότι κάποιος άλλος είναι μέσα μου και το γράφει. Ήταν όλο σκληρό και μαγικό μαζί.

Η ιστορία αυτή θα μιλάει για πάντα σε όλες τις Γιαννούλες, στους Γιακουμάκηδες των οποίων έγινε γνωστή η ιστορία τους, αλλά και σε όσους καθημερινά υπόκεινται σε αυτό το άθλιο βάσανο του bullying. Προσωπικά αηδιάζω με τέτοιες χειριστικές συμπεριφορές του έτσι για πλάκα και μετά κότα όλοι. Τη Γιαννούλα θα την έπαιρνα μια τεράστια αγκαλιά και θα την άφηνα να μου μιλήσει αυτή.

Νιώθω πολύ «λίγη» μέσα σε αυτή τη συνθήκη. Μακάρι το τραγούδι να βοηθήσει, να απελευθερώσει κάποιον. Να μιλάμε πρέπει σ’ αυτό, σε όλα. Και όχι να κρυβόμαστε και να το βουλώνουμε. «Φτου ξελευθερία» για όλους θα είναι –και το οφείλουμε είπε η Ματούλα Ζαμάνη στο avopolis.gr.

Λειτουργώ πολύ με το συναίσθημα και το ένστικτο, είναι ευλογία και βάσανο μαζί…

Η Ματούλα βρίσκεται ανάμεσά τους. Είναι τόσο απλή, όσο το κορίτσι της διπλανής πόρτας που θα ’ρθει για καφέ και θα πείτε τα γκομενικά σας και ταυτόχρονα τόσο υπαρξιακή , ώστε να την αγγίζει μια ιστορία αδικίας και πόνου που μπορεί να συμβαίνει χιλιόμετρα μακριά.”Μ’ αρέσει η θάλασσα, η γη, ο αέρας. Μπορεί να κάνω και μέρες να μιλήσω σε άνθρωπο. Όταν το αποζητώ, μιλάω στους φίλους μου. Κάνω μαθήματα σε παιδάκια, πέρσι μάζεψα για πρώτη φορά ελιές. Είναι ωραία. Τα σκυλιά μου είναι μαζί. Δεν μου λείπει κάτι, πέρα από τους γονείς και τους φίλους μου. Κερδίζω καθημερινά πράγματα.Η μεγαλύτερη φρίκη είναι η εξοικείωση. Αν συνηθίσουμε αυτήν την εικόνα, καλύτερα να πέσουμε όλοι στη θάλασσα είπε η ίδια στο Vice”.

H φιλοζωική δράση

“Ένας φίλος μου ποιητής λέει ότι στην επόμενη ζωή, τα ζώα θα είναι βασιλιάδες. Είναι πολύ δύσκολα για όλα τα ζώα. Είμαι χαρούμενη, επειδή γίνονται βήματα, ακόμη και σε άγριες καταστάσεις στην επαρχία, αλλά θέλει πολλή δουλειά. Δεν υπάρχουν υποδομές. Ό,τι κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας, μέσα από τα δίκτυα και τις παρέες που δημιουργούμε.