ΚόσμοςΠερίεργα

Ζωντανός «Νοστράδαμος»: Προβλέπει «3 μέρες σκότους» σε όλο τον πλανήτη το 2024

Ο άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί ο «εν ζωή Νοστράδαμος» προβλέπει «3 μέρες σκότους» σε όλο τον πλανήτη το 2024 που θα προκληθεί από μπλακ άουτ στην τεχνολογία εν μέσω φόβων για ηλεκτρονικό πόλεμο και έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Ο 36χρονος Athos Salomé, που δηλώνει εκπαιδευμένος στην παραψυχολογία, ισχυρίστηκε ότι ο κόσμος θα γνωρίσει ένα τεχνολογικό μπλακ άουτ τριών ημερών εξαιτίας της χρήσης της τεχνολογίας ηλεκτρομαγνητικών παλμών (EMP).

Αρκετοί τον χαρακτηρίζουν ως μέντιουμ εξαιτίας της ακρίβειας των προβλέψεων του αφού στο παρελθόν είχε προβλέψει την πανδημία του κορονοϊού, την αγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ και τον θάνατο της βασίλισσας, Ελισάβετ.

Μιλώντας αποκλειστικά στο FEMAIL προειδοποίησε τώρα ότι οι εξελίξεις στον αμυντικό τομέα, όπως η τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικών παλμών (EMP), θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον κόσμο.

Ο Salomé, ο οποίος προέβλεψε «3 μέρες σκότους» το 2024, δήλωσε ότι η πρόβλεψή του «παρεξηγήθηκε» όταν ερμηνεύθηκε ως μία προφητεία για μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα.

Εξήγησε ότι αυτή η συσκότιση δεν παραπέμπει σε ένα συμβάν, αλλά μάλλον σε δοκιμές που αφορούν την τεχνολογία EMP και την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, που ενδεχομένως ανοίγουν το δρόμο για μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας, παρόμοια με έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ΕΜΡ είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για την καταστροφή πληροφοριακών συστημάτων. Είναι ένα όπλο που μπορεί να καταστήσει τις ηλεκτρονικές συσκευές άχρηστες, χωρίς να βλάψει ανθρώπους ή κτίρια.

Συνήθως πυροδοτείται από εκρήξεις σε μεγάλα ύψη. Η ΕΜΡ αλληλεπιδρά με τα μαγνητικά πεδία της Γης και δημιουργεί παλμούς που μπορούν να διαταράξουν και να βλάψουν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τις υποδομές.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Σοβιετική Ένωση θεωρούσαν την ΕΜΡ ως εργαλείο για την αχρήστευση των υποδομών του εχθρού χωρίς να προκαλούν άμεσα βλάβες στους ανθρώπους.

Το 1962, οι ΗΠΑ πυροδότησαν μια πυρηνική κεφαλή 1,4 μεγατόνων, σε ένα πείραμα γνωστό ως Starfish Prime, ψηλά στην ατμόσφαιρα 400 χιλιόμετρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

O Athos Salome ο ζωντανός «Νοστράδαμος» προφητεύει 3 μέρες σκότους το 2024.

Η έκρηξη – η ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή σε μεγάλο ύψος στον κόσμο – δημιούργησε αρκετά ισχυρούς ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς για να διαταράξει τις παγκόσμιες ραδιοεπικοινωνίες, γεγονός που οδήγησε στην αποτυχία του πρώτου δορυφόρου του Ηνωμένου Βασιλείου, Ariel-1, και έσβησε ακόμη και τα φώτα των δρόμων στην Χαβάη.

Στον σημερινό κόσμο υπάρχουν συσκευές που μπορούν να αναπαράγουν τα αποτελέσματα των ηλεκτρομαγνητικών παλμών και να αυξήσουν την απειλή για τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Υπάρχουν μη πυρηνικές τοπικές συσκευές ΕΜΡ, οι οποίες λειτουργούν απελευθερώνοντας μια έκρηξη ενέργειας στο φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων ή των μικροκυμάτων, η οποία μπορεί να υπερφορτώσει και να βλάψει ηλεκτρονικά εξαρτήματα και συστήματα. Αλλά αυτές είναι αποτελεσματικές μόνο σε μικρή κλίμακα και διαταράσσουν την επικοινωνία σε μία μικρή πόλη.

Ωστόσο, η σημασία των ηλεκτρομαγνητικών παλμών παραμένει σημαντική, καθώς έχει τη δυνατότητα να αποσταθεροποιήσει τα αμυντικά και επικοινωνιακά συστήματα.

Ο Salomé μοιράστηκε την άποψή του σχετικά με τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης σε συγκρούσεις, όπως αυτή μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητές της να φέρει επανάσταση στην στρατηγική και τις τακτικές ενός πολέμου.

Ο παραψυχολόγος προβλέπει μια στιγμή το 2024 όπου και οι δύο χώρες μπορεί να υιοθετήσουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για αμυντικούς και επιθετικούς σκοπούς.

«Η τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύεται και πάλι ως παράγοντας που ενδεχομένως να χρησιμεύσει τόσο ως εργαλείο διατήρησης της ειρήνης όσο και ως υποκινητής νέων αντιπαραθέσεων», είπε ο Salomé.

Και συνέχισε: «Τα προηγμένα έθνη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν προωθήσει αθόρυβα τις τεχνολογίες ΕΜΡ για σκοπούς ασφαλείας».

Οι ΗΠΑ διερευνούν τις δυνατότητες ηλεκτρομαγνητικού παλμού από τις δοκιμές της επιχείρησης Prime τη δεκαετία του 1960, με στόχο τη χρήση αυτής της τεχνολογίας για την εξουδετέρωση απειλών με ελάχιστες φυσικές ζημιές. Παρομοίως, η Ρωσία και η Κίνα επενδύουν σε τεχνολογίες ΕΜΡ ως εργαλεία για τη διατάραξη των υποδομών πιθανών εχθρών.

«Ακόμη και η Βόρεια Κορέα, παρά τους περιορισμούς της, δείχνει ενδιαφέρον, για την τεχνολογία ΕΜΡ ως μέρος της τακτικής προληπτικού πλήγματος. Αυτή η αλλαγή στην υιοθέτηση σηματοδοτεί μια αυξανόμενη τάση όπου η ΕΜΡ δεν αντιμετωπίζεται απλώς ως όπλο αλλά ως βασικό στοιχείο των επερχόμενων στρατιωτικών προσπαθειών που έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν σημαντικά και γρήγορα κρίσιμα συστήματα», εξήγησε ο Athos Salomé.