Κόσμος

Είχε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα και η γυναίκα του τον ρώτησε αν θα πληρώνεται όσο δεν θα δουλεύει

 

Ένας άνδρας αναγκάστηκε να διώξει τη γυναίκα του από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου νοσηλευόταν

Τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του είναι 30 ετών και έχουν μαζί έναν γιο. Ο άνδρας εργάζεται ως δάσκαλος και η γυναίκα προσέχει τα παιδιά. Την τελευταία εβδομάδα ωστόσο, ο άνδρας ενεπλάκη σε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα.

Έχασε 3 δάχτυλα στο ατύχημα

«Χρησιμοποιούσα τη γκιλοτίνα  για να κόψω χαρτί», εξήγησε. «Η γκιλοτίνα για το χαρτί είναι μία μεγάλη λεπίδα στην άκρη ενός τραπεζιού, όπου ακουμπάς το χαρτί που θέλεις να κόψεις και περνάς γρήγορα την μεγάλη λεπίδα από το χαρτί, κρατώντας την άκρη του με τα δάχτυλα. Σε μία στιγμή απροσεξίας, άφησα τη λαβή, προσπαθώντας να ισιώσω το χαρτί και η λεπίδα έπιασε τα δάχτυλά μου. Έκοψα τρία δάχτυλα από την πρώτη άρθρωση και κάτω».

«Ευτυχώς με την υγεία μου πήγαν όλα καλά. Με τη γυναίκα μου όμως, όχι», λέει ο άνδρας.

Σκέφτεται το διαζύγιο γιατί ο σύζυγός της λείπει συχνά από το σπίτι λόγω δουλειάς – «Μεγαλώνω μόνη το παιδί μας, δεν συμφώνησα να ζω σαν χωρισμένη»

Ευτυχώς, ο διευθυντής του σχολείου αντέδρασε γρήγορα και και τον μετέφερε στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό. Μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο και οι γιατροί προσπάθησαν να σώσουν το χέρι του.  Υποβλήθηκε σε ακόμη μία χειρουργική επέμβαση και τελικά το χέρι του ανέκτησε την κινητικότητά του ξανά.

Το τηλεφώνημα στην γυναίκα του μετά το ατύχημα

«Πήρα την γυναίκα μου για να της πω για το ατύχημα που είχα στη δουλειά, με σκοπό να την καθησυχάσω. Όμως, το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν αν θα με πλήρωναν για τον χρόνο που θα κάθομαι, και αν θα την επιβάρυνα με τον λογαριασμό από τα έξοδα νοσηλείας μου. Πρώτα την διαβεβαίωσα ότι, ως εργατικό ατύχημα, τα νοσήλια θα καλύπτονταν από τον εργοδότη και δεν θα πληρώναμε τίποτα. Μετά με ρώτησε πότε θα γυρίσω σπίτι, επειδή κάποιος θα πρέπει να πετάει τα σκουπίδια που βρωμάνε. Στο σημείο αυτό της είπα ότι, με τρία δάχτυλα μείον, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν, και η απάντησή της ήταν ότι, ήταν η σειρά μου να πάω τον γιο μας στο νηπιαγωγείο το επόμενο πρωί».

Εκνευρίστηκε με την αντίδρασή της

Απελπισμένος, της έκλεισε το τηλέφωνο, γεμάτος απογοήτευση με τη σκληρότητά της. Δεν της μίλησε για το υπόλοιπο της ημέρας και μέχρι που πήγε για ύπνο. Την επόμενη ημέρα, η γυναίκα του πήγε επιτέλους να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο, αφού πρώτα ζήτησε τις πληροφορίες που την ενδιέφεραν από τη δουλειά του.

«Την δέχτηκα, πιστεύοντας ότι θα είχε ηρεμήσει αλλά τελικά, μπήκε στο δωμάτιο και άρχισε να  μου φωνάζει επειδή δεν της μίλησα»

«Την άκουγα να ωρύεται για περίπου 15 λεπτά και μετά φώναξα την νοσοκόμα και της είπα ότι με ενοχλούσε και ότι ήθελα να φύγει. Η γυναίκα μου αντέδρασε υστερικά και άρχισε να κάνει σκηνή, με αποτέλεσμα η νοσοκόμα να φωνάξει την ασφάλεια, η οποία την συνόδευσε μέχρι έξω».

Όταν τελικά βγήκε από το νοσοκομείο, η γυναίκα του ήταν έξαλλη και δεν μπορούσε να το «χωνέψει». Εκείνος προσπάθησε να της ζητήσει συγγνώμη αλλά εκείνη δεν μπορούσε να το δεχτεί, λέγοντάς της ότι δεν έχει νιώσει τόσο ταπεινωμένη στη ζωή της. Τελικά, ποιος έκανε το λάθος και ποιος είναι εκείνος που πρέπει να ζητήσει συγγνώμη;