Ενδιαφέροντα

Φάνηκε από την 1η αγωνιστική: Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί της φετινής Super League

 

Να συμφωνήσουμε πως ό,τι θα διαβάσετε σε αυτές τις γραμμές είναι το πρώτο συμπέρασμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τουτέστιν και προφανώς πολλά θα αλλάξουν στους επόμενους μήνες. Όμως υπάρχει λόγος που ρισκάρουμε να μπούμε στο παιχνίδι των προβλέψεων, υπάρχουν σαφή και ορατά δεδομένα μέσω των οποίων κρίνουμε, κοιτάμε μπροστά. Και η 1η αγωνιστική της Super League, version 2024-25, επιβεβαίωσέ πως ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί για τη στέψη. Διόλου τυχαία αυτό αποτυπώνεται και στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών.

Δεν είναι τόσο η εμφάνιση στον Βόλο στο δρόμο για το τελικό 2-0. Αν θέλουμε μάλιστα να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, οι Πειραιώτες ήταν αρκετά μαζεμένοι στο δημιουργικό κομμάτι. Χωρίς Ποντένσε, Φορτούνη η ομάδα χάνει πολύ σε αυτό το κομμάτι αναπόφευκτα, απαιτείται ενίσχυση και βεβαίως αυτό το έχουν δει οι αρμόδιοι. Οι Ερυθρόλευκοι είναι ένα ατελές παζλ, θα αλλάξουν ακόμα αρκετά πράγματα τόσο σε προσθήκες όσο και σε αποχωρήσεις. Είναι μια ανέτοιμη ομάδα, ναι. Που όμως ήταν πανέτοιμη να κάνει αυτό που έπρεπε.

Αυτό συνεπώς μένει. Το πόσο εύκολα δηλαδή ήρθε η νίκη ακόμα και με τέτοιο περίγραμμα συνθηκών. Σε ένα γήπεδο που πέρυσι ο Ολυμπιακός δεν είχε καταφέρει να επικρατήσει (2-2 τότε). Ήταν ένα καθαρό, σβηστό 2-0. Από έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό που ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση. Πολλοί οπαδοί άλλων ομάδων προσπαθούν να μειώσουν την αξία του Conference League ως διοργάνωση. Με ειρωνικά σχόλια περί Milko Cup. Μόνο που, σοβαροί να ‘μαστε, το επίπεδο του άθλου δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα που έφερε ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα. Το ψυχολογικό αβαντάζ που έχει αποκτήσει, η αίσθηση πως είναι καλύτερος από τους άλλους βρίσκεται στο ζενίθ. Και είναι απολύτως λογικό να περιμένει κανείς πως αυτό θα το κεφαλαιοποιήσει στο γήπεδο.

Φάνηκε από την 1η αγωνιστική: Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί της φετινής Super League

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αναμορφωτής των Πειραιωτών και οδηγός στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας τους, έχει τεράστιο credit και την ευκαιρία να (ανα)συνθέσει το ρόστερ ακριβώς όπως το θέλει. Βλέπει καλύτερα από εμάς τις ελλείψεις, ξέρει τι χρειάζεται και απολαμβάνει μεγάλης εμπιστοσύνης για να κάνει τη δουλειά του. Πολυτέλεια σε αυτό το επίπεδο.

Πόσο μάλλον που οι άλλοι είναι σε περίεργη φάση. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από το να χτυπήσει την πόρτα του Champions League αλλά υπέστη σοκ μεγατόνων και όσο και αν επί Λουτσέσκου μας έχει συνηθίσει να φορτσάρει από Οκτώβριο κι έπειτα, είναι ένα ερώτημα αν θα βρει τη δύναμη να κάνει μια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τόσο αξιοθαύμαστα υπερβατική σε όλα τα επίπεδα. Δεν πρέπει, ωστόσο, να ξεχνάμε πως είναι ο πρωταθλητής…

Η ΑΕΚ είχε που είχε να διαχειριστεί την κολοσσιαίων διαστάσεων αλλαγή στην καθημερινότητά της, της αποχώρησης του Δημήτρη Μελισσανίδη από την ιδιοκτησία, ήρθε ο σοκαριστικός αποκλεισμός από την εντελώς άσημη Νόα να τη ρίξει στο χαμηλότερο δυνατό σημείο. Δεν είναι καλά η Ένωση, ψυχολογικά και αγωνιστικά, καθόλου. Ξεκίνησε, πάντως, με νίκη και αυτό είναι σημαντικό.

Φάνηκε από την 1η αγωνιστική: Αυτό είναι το μεγάλο φαβορί της φετινής Super League

Και ο Παναθηναϊκός; Έκανε δυνατές μεταγραφές, έφερε τον Άγιαξ στα όρια και στα 34 (!) πέναλτι αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ούτε ενδεικτικό (πέρυσι, θυμίζουμε, απέκλεισε τη Μαρσέιγ και είδαμε μετά τι έγινε). Μέχρι αποδείξεως του εναντίου, οι «Πράσινοι» είναι οι μεγαλύτεροι σαμποτέρ του εαυτού τους, με μια τάση αρνητισμού, που ήρθε να επιταθεί μετά την ψυχρολουσία από τον Αστέρα στην πρεμιέρα.

Ενώ λοιπόν οι άλλοι ψάχνονται, ο Ολυμπιακός πορεύεται εν ειρήνη, με ισχυρότερη από ποτέ πίστη στον εαυτό του, στην προοπτική του, στο πλάνο του. Δεν είναι το ματς στον Βόλο που μας κάνει να λέμε πως είναι το φαβορί για να κόψει πρώτος το νήμα. Αλλά είναι το ματς στον Βόλο που μας πείθει πως είναι στο σωστό δρόμο.

Πηγή: menshouse.gr